torstai 23. helmikuuta 2012

Kuningatar Cupcakes




Olen nyt ihan koukussa kuppikakkuihin, kun ne tuo silmäniloa tänne talven keskelle ja tietty maistuu niin hyvälle. Jos vaan on jokin hyvä syy leipoa jotain (kuten vaikka ystävä, joka tulee käymään päiväkahvilla), olen leiponut lähes poikkeuksetta viime aikoina kuppikakkuja (samalla kokeilen erilaisia yhdistelmiä).

Tällä kertaa juttuna on kuningatar-rahka ja hieman erilainen kuorrute, vaikka se maistukin loppujen lopuksi lähes samalta, kuin aikaisemminkin. Eli hyvältä, joten mikäs siinä :)

Aloitin vatkaamalla 3 kananmunaa ja 2dl sokeria vaahdoksi. Lisäsin sekaan 50g sulatettua voita. Sekoitin joukkoon 1tl leivinjauhetta, 1tl vaniljasokeria ja 2dl vehnäjauhoja. Lopuksi vielä purkki (200g) kuningatar-rahkaa. Paista uunissa 200 asteessa kypsiksi (ei mene kovin kauaa).

Kuorrutteeseen sekoitin keskenään 50g voita (huoneenlämpöistä, että on tarpeeksi pehmeää), 200g maustamatonta tuorejuustoa ja ehkä 3dl tomusokeria. Etsin kaupasta mansikkatomusokeria, mutta sitä ei tietenkään ollut eikä myöskään punaista elintarvikeväriä, joten värjäsin kuorrutetta noin ruokalusikallisella mustaherukkamehutiivistettä.



3 kommenttia:

  1. voi voi miten kaunis! Sinä laitat herkkuja joka päivä! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! En mä ihan joka päivä näitä laittele, mutta mulla nää postaukset tulee niin viiveellä, että osa jutuista on jo tyyliin kuukauden takaisia. Ja järjestyskin on aika mielivaltainen :) Yritän päästä piakkoin siihen, että postaukset koskisivat jotakuinkin nykyaikaa.

    VastaaPoista