lauantai 11. helmikuuta 2012

Kiinalainen kanakastikeKiinalaista ruokaa tulee yleensä haettua valmiina, harvemmin itse tehtyä. Muistin, että teimme joskus yläasteella kotitalouden tunnilla kiinalaista kanakastiketta, vaikka ainoa juttu, mikä siitä teki "kiinalaisen" oli pala kiinankaalia. Siksi tämäkään kanakastike ei ole oikeasti kiinaa nähnytkään, sillä lähtökohdat olivat melko lailla samat. Tosin maustekaappi on hieman avarakatseisempi, kuin Siilinjärven yläasteen kotitalousluokassa.

Mutta aloitetaan pilkkomalla kana (en koskaan osta valmiita suikaleita, kun kokonaisista fileistä saa enemmän rahalle vastinetta ja tähänkin meni vain kaksi filepihviä, kahdesta muusta voi tehdä jotain muuta ruokaa). Kanapalaset paistetaan pannulla öljyssä ja sen jälkeen sekaan puristetaan valkosipulia maun mukaan.

Valkosipulin jälkeen pannulle lisätään silputut sipulit (pieni sipuli), tulitikkumaisiksi pilkotut porkkanat ja paprikapalaset. Kypsyttele vähän ja purista sen jälkeen sekaan sitruunamehua. Kaada pannuun myös maun mukaan soijakastiketta ja mausta vielä lorauksella siirappia (itse laitoin yhteensä ehkä 3rkl).

Kaada pannuun vettä ja saosta kastiketta jauhoilla. Tässä vaiheessa sekoitin joukkoon mausteeksi myös ydhen tom yam -keittoaineksen sekä muutaman kaffirlimetinlehden. Halusin vielä lisää tulisuutta (jota ei tullut keittoaineksesta juuri yhtään) ja lisäsin vielä chilihiutaleita.

Annoin kastikkeen kiehua tässä vaiheessa hieman ja lisäsin sen jälkeen paloiteltua kiinankaalia ja myöhemmin vielä ananaspaloja. Tarjoile kastike riisin (basmati tai jasmin) kanssa.

2 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää (paitsi ananas)! Itse tykkään kiinalaisesta ruuasta, se on tosi hyvä! Mutta en koskaan laittanut itse sitä, vaan kävin ravintolassa.

    p.s.linkitetäänkö blogit ristiin?

    VastaaPoista
  2. Kiinalaista vois kyllä laittaa itsekin useammin, tai ainakin kokeilla jotain erilaista :)

    Päivittelen blogilistaani varmasti täs lähiaikoina ;)

    VastaaPoista