torstai 2. helmikuuta 2012

Karamellisoidut banaanit



Karamellisointi on älyttömän helppoa ja nopeaa, joten sitä tuli testattua päärynöiden lisäksi banaaneihin. En ole tehnyt kovin usein jälkiruokia, joten karamellisointi on minulle kokkaajana melko uusi juttu.

Karamellisoidut banaanit


1 rkl voita
3 rkl fariinisokeria
2 banaania
vaniljajäätelöä
kinuskikastiketta

Halkaise banaanit. Kuumenna pannulla voi ja sokeri ja odota, kunnes seos karamellisoituu. Laske lämpötilaa ja paista banaanit molemmin puolin. Paistaminen kannattaa tehdä melko pikaisesti, puolisen minuuttia per puoli on ihan hyvä aika.

Annokseen kuuluu olennaisesti hyvä vaniljajäätelö, mutta jos et pelkää makeaa, niin kinuskikastike käy hyvin lisäksi.

6 kommenttia:

  1. Moi! Muistan että söin karamellisoitua banaaneja kiinalaisessa ravintolassa. Ne olivat hyviä!
    Vaniljajäätelön kanssa on varmasti herkullinen jälkiruoka.

    VastaaPoista
  2. Mä olen varmaan maailman ainoa ihminen, joka ei ole syönyt kiinalaisen ravintolan friteerattuja tai karamellisoituja banaaneja. Mutta kyseinen annos oli kovasti mielessä, kun tätä väsäilin :) Vaatii kyllä ehdottomasti vaniljajäätelön kylkeensä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo se oli friteerattu banaani! Ei karamellisoitu XD Sorry, se meni sekaisin.

      Poista
    2. Pystytkö sanomaan ihan reseptin tälle ohjeelle? Ois kiva tietää kuinka paljon mitäkin (;

      Poista
    3. Voi apua, olen niin improvisoiva kokki, etten koskaan mittaa määriä (sorry!) :)

      Mutta sanoisin, että jos laittaa pannulle ensin noin ruokalusikallisen voita ja sitten neljä ruokalusikallista sokeria, niin ei varmaan voi mennä pieleen? Tietenkin riippuu myös banaanien määrästä. Periaatteessahan ei haittaa, vaikka karamellia olisi pannulla "liikaa", sillä banaanit vain paistetaan siinä ja otetaan sitten pois pannulta omaksi annoksekseen :)

      Poista