tiistai 14. helmikuuta 2012

Blueberry Cupcakes



Hyvää ystävänpäivää kaikille :)

Tein nämä mustikkaiset kuppikakut soveltaen magnolian ihanien kuppikakkujen ohjetta. Tosin pienensin hieman määrää ja paistoin nämä pienemmissä muffinssivuoissa. Tästä määrästä kuppikakkuja tuli yhteensä 20 kpl.

Sulata 50g voita ja jäähdytä. Vatkaa 2 kananmunaa ja 2dl sokeria vaahdoksi. Lisää vaahtoon voi. Siivilöi joukkoon 1tl leivinjauhetta, 1tl vaniljasokeria ja 2,5dl jauhoja. Lisää lopuksi noin 150g maustamatonta jugurttia ja mustikoita. Paista 200 asteessa.

Kuorrute: sulata 130g valkosuklaata vesihauteessa ja sekoita joukkoon 1tl vaniljasokeria ja rasiallinen maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia). Nakkaa siivilään muutama ruokalusikallinen mustikoita ja painele esim. lusikalla niiden mehua siivilän läpi ja sekoita kuorrutteeseen. Jos haluat hifistellä, pursota kuorrute kuppikakkujen päälle ja koristele. Jos taas ulkonäön ei tarvitse olla niin säntillinen, voi kuorrutteen levittää lusikallakin.



Olen nyt tehnyt viime aikoina kolmenlaisia kuppikakkuja: jo alussa mainittuja magnolian ihania kuppikakkuja, appelsiinisuklaakuppikakkuja sekä näitä mustikkakuppikakkuja. Nämä mustikkaversiot onnistuivat loistavasti ja taidan tehdä näitä seuraavallakin kerralla. Magnoliat on luottokuppikakkuja ja toimivat aina. Näistä siis vähiten makuhermojani on kutkuttanut appelsiinisuklaat, mutta ehkä ohjeessa oli muutenkin parantamisen varaa.

4 kommenttia:

  1. Täälläkin ollaan ettitty täydellistä kuppikakkureseptiä.Moni kakku päältä kaunis- sananlasku on varmaan kehitetty just kppikakuista :) Jotenkin ne on aina niin ylihoukuttelevan näköisiä, mutta silti ei meinaa saada viimeisiä paloja kurkusta alas. No, tämä on ehkä makuasia, en mä tykkää kakkumaisista donitseistakaan, oon enempi pullatyyppinen ihminen..
    Ja nyt en viittaa sun leipomuksiin, taidan laittaa reseptin kokeiluun kun sä oot jo noin monta testannut. Ja nämä on sitäpaitsi hellusesti ystävänpäivän näköisiä...

    VastaaPoista
  2. Se on muuten ihan totta, että joskus joidenkin leivosten tms. syöminen loppuun on ihan tuskien taival! Varsinkin, jos täytettä/päällystettä on vähän ja jauhoista sisustaa paljon. Siksi tein nämä melko pieniin vuokiin (ja taikinakin on hyvin kevyt ja mustikoiden ansiosta mehevä), niin ei joudu kerralla pakkosyömään isoa määrää :)

    Mustikasta tuli kyllä ihana väri kuorrutteeseen! :)

    VastaaPoista
  3. Moi Heidi,
    sinun cupcakes ovat suloisia! Tykkään väreistä ja koristeeista paljon :)

    VastaaPoista
  4. Voi kiitos! Kaupoista löytyy nykyään paljon ihania koristeita, pitäisi käydä ostamassa lisää kun meinaa nämä viime aikoina käyttämäni loppua pian. Varsinkin ne purkit on kivoja, jossa on neljää eri koristetta, jotka sopii yhteen :)

    VastaaPoista