keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Porkkanapihvit ja fetakastike


Aikomuksenani oli tekaista kasvispihvejä, mutta jääkaapin sisältö kallistui enemmän porkkanan suuntaan, joten näistä tulikin sitten porkkanapihvejä. Pihvien paistaminen meni ylläri ylläri päin mäntyä ja suurin osa olikin mallia lusikalla syötävä. Ihan hyville ne silti maistui :)

Aloitin sekoittamalla noin 3rkl maitoa ja 2rkl piparjuurituorejuustoa. Lisäsin vielä 2 munaa ja noin 2-3rkl jauhoja. Mausteiksi laitoin suolan ja pippurin lisäksi korianterijauhetta. Raastoin sekaan 2 isoa porkkanaa (joista toinen oli siis jätti-iso!), yhden pienen perunan, yhden valkosipulinkynnen ja yhden pienen sipulin. Paistoin "pihvit" lettupannulla voin kera.

Kastikkeeksi tein fetakastiketta. Sekoitin noin 1dl kermaviiliä ja palan fetaa (muussattua). Mausteiksi laitoin sitruunamehua, hunajaa, suolaa ja pippuria

Lisukkeena toimi tällä kertaa paistetut perunat. Niitä tulee tehtyä ihan liian harvoin, sillä valmiiksi keitettyjä perunoita ei jääkaapista useinkaan löydy. En tiedä miksi en ole tajunnut hyödyntää mikroa. Nyt tein niin, että kuorin ja pilkoin perunat pieniksi kuutioiksi ja laitoin mikroon kypsymään täydellä teholla muistaakseni reilu 3 minuuttia. Sen jälkeen paistoin perunat pannulla voissa ja maustoin suolalla. Nam!

2 kommenttia:

  1. Aivan ihana tää sun blogi (ja se toinen kans)! Luen joka ilta ja kuolaan täällä Topin kanssa :)
    Ja kiva että uskallat kertoa vaikka aina ei meniskään niin putkeen, monet ruokablogit on tylsiä siksi että siellä kaikki menee aina niin täydellisen oikein että tämmöistä tumpeloa masentaa edes alkaa kokeilemaan ;)

    Terkuin Mari

    VastaaPoista
  2. Kiitos, kiva jos tykkäät (tai tykkäätte, jos Topikin kerran kuolaa kuvia ;)

    Nää kaikki mitä mä teen on tosi helppoja, joten onnistuu ihan varmasti muiltakin :) Joskus ihan mietin, että pitäiskö joskus yrittää tehdä jotain, mihin tarviis osata jotain. No ainakin tätä pihvien paistoa voisi vähän treenata :D

    VastaaPoista