sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Pinaattiletut



Olen syönyt pinaattilettuja vain koulussa ja niistä tulee väistämättä aina mieleen vain kouluruokailu. En ole koskaan ajatellutkaan, että pinaattilettuja voi myös tehdä itse.

Lettujen kera tarjolla oli itse tehtyä perunasalaattia ja puolukka-vadelma -hilloa. Muistelisin, että myös koulussa hillo oli jotain sekoitusta, ei liian makeaa, mutta ei pelkkää puolukkaakaan. Pinaattilettujen kanssa oli lähes aina tarjolla perunasalaattia, joka sopii mielestäni hyvin yhteen makeahkon hillon ja lettujen kera.

Taikina: Sekoita 4dl maitoa, 2 munaa, 1tl suolaa ja 2tl sokeria, 1-2 rkl öljyä, mustapippuria, 2dl vehnäjauhoja ja noin 70g pakastepinaattia. Anna taikinan tekeytyä puolisen tuntia.

Paista letut voin kanssa lettupannulla. Lettujen paisto onnistuu parhaiten keskilämmöllä. Tarjoile heti!

2 kommenttia:

  1. Onpa hauska yhteensattuma! Minäkin mietiskelin eilen aamulla, että vois tehdä pinaattilättyjä. Pakasteessa ei ollut pinaattia, mutta jääkaapin kasvislokerot pullistelivat, joten syntyi kasvispihvejä. Itse tehdyt pinaattilätyt on tosi hyviä, ja ne voittavat kaupan lättyset ihan satanolla! Raastappa seuraavalla kerralla joukkoon ihan pieni valkosipulinkynsi...

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä, se vois olla hyvä juttu! :)

    Vai kasvispihvejä, minä nimittäin mietin juuri tänään, että pitäisikö ensi viikolla yrittää kasvispihvejä, heh ;) Great minds think alike...

    VastaaPoista