tiistai 31. tammikuuta 2012

Italian Sausage -jauhelihapizza



Tein tätä herkkupizzaa viimeksi syksyllä, kun muuton takia minulla oli kaapit osittain tyhjillään enkä voinut tehdä itse pizzapohjaa. Nyt tein viikonlopun kunniaksi Italian Sausagen ihan alusta loppuun itse.  Ohje on jotakuinkin Hanna Jensenin ex-blogin ohjetta vastaava.

Jauhelihatäyte: Sekoita keskenään 300g porsaan jauhelihaa, 0,5-1dl punaviiniä (alkuperäisessä ohjeessa viiniä oli vähemmän, mutta itse tykkään laittaa tuon 1dl), 0,5-1tl suolaa, 1tl ruskeaa sokeria, 1tl aniksen siemeniä, basilikaa ja oreganoa. Anna maustua jonkin aikaa (itse pidin jääkaapissa tällä kertaa muutaman tunnin, kun oli aikaa). Paista pannulla.



Pohja (2 pyöreää pizzaa): Sekoita keskenään 2dl lämmintä (42 asteista) vettä, 0,5 pussia kuivahiivaa, 0,5tl suolaa, 0,5rkl hunajaa ja noin 2dl durum-jauhoja. Anna seistä jonkin aikaa. Sekoita taikinaan vielä 2rkl öljyä. Lisää jauhoja taikinaan niin paljon kuin tarvitsee. Kohota lämpimässä tunti.

Tomaattikastike: Purista muutama valkosipulinkynsi kattilaan ja anna hieman kypsyä öljyssä (älä kuitenkaan ruskista). Kaada sekaan purkki tomaattimurskaa (ja varo, se roiskuu!). Mausta ainakin suolalla, sokerilla, mustapippurilla, basilikalla ja oreganolla. Keitä kasaan.

Kokoa pizza ja laita juustoraastetta jo tomaattikastikkeen päälle, niin pizzasta tulee mehevä. Itse laitoin pizzaan vielä tuoretta basilikaa. Paista 250 asteessa kypsäksi.

10 kommenttia:

  1. Moi!
    Italian sausage, eli italialainen makkara ei ole jauhelihaa. Se on tavallinen makkara jossa on yleensä vain sianlihaa, pippuria ja valkosipulia. Joskus voi sisältää myös fenkolia.
    Mutta sinun pizza näyttää hienolta kuitenkin! Itse tykkään pizzasta lihan kanssa, esim. kinkkun kanssa (mutta en koskaan laita ananasta pizzan päälle :P)

    VastaaPoista
  2. Heippa!

    Nimi on suoraan reseptin alkuperäisestä lähteestä eli Hanna Jensenin nyt jo lopetetusta blogista. Muistelen, että Hanna perusteli nimeä sillä, että PizzaHut myy kyseisellä nimellä juuri tämänmakuista jauhelihapizzaa :) Herkullista se ainakin on!

    Heh, minun pizzaani ananas kuuluu aina ja ehdottomasti, mutta myönnettäköön, että ulkomailla en tilaa juuri koskaan ananaspizzaa, kun siellä pizzat on niin maistuvia muutenkin ;)

    VastaaPoista
  3. Niin ja kiitoksia tiedosta, että mitä oikea italian sausage sisältää! En ole ollut ihan varma, onko sellaista makkaraa olemassakaan :)

    VastaaPoista
  4. No, meillä on kaksi eri makkaraa. Yksi, joka on sama kuin suomalaiset nakki, joka kutsutan "wurstel"iksi: http://comefare.com/files/2010/08/wurstel.jpg

    Toinen on meidän perinteinen sausage, salsiccia, joka ei ole samaa kuin suomalainen makkara (vaikka "salsiccia" sana tarkoittaa makkaraa :P)
    http://en.cucinone.com/wp-content/uploads/2009/07/SALSICCIA-MAIALE.jpg

    Ja kyllä huomasin että suomalaiset rakastavat ananasta pizzassa! :D

    VastaaPoista
  5. En ole yhtään makkaraihminen, joten olen ihan tietämätön asian suhteen :) Mutta perinteinen makkara kuulostaa ihan hyvälle, pitäis joskus maistaa, jos tulee vastaan!

    Enpä ole koskaan ajatellut, että tämä ananasjuttu olisi jotenkin suomalaisiin liittyvä :D Mutta kun asiaa tarkemmin ajattelee, niin näin taitaa olla!

    VastaaPoista
  6. En minäkään ole makkaraihminen! Tykkään tuosta italiasesta salsicciasta erityisesti risottoon, mutta en syö makkaraa usein. Kerran vuodessa se on ok (Juhannuksena) :D

    Minun mielestäni myös amerikkalaiset laittavat ananas pizzan päälle!

    VastaaPoista
  7. Meinasin sanoa ihan samaa, kerran vuodessa makkaraa ja sekin juhannuksena :)

    Mitäs sitä sanotaan, suomalaiset on Euroopan amerikkalaisia... Pätee siis tähän(kin)!

    VastaaPoista
  8. http://en.wikipedia.org/wiki/Italian_sausage

    Italian sausage on porsaanliha + mausteet -tuoremakkara tungettuna yleensä luonnonsuolikuoreen ja voidaan paistaa joko makkaran muotoisena tai ns. kotelo avattuna jauhelihan tapaan. Alkuperäiset versiot Italiassa ja USA:n sekä Australian italialaismaahanmuuttajilla omia versioitansa :). Voidaan tehdä myös kanan jauhelihasta. Itsetehtyjen tuoremakkaroiden ohjeita netti pullollaan. Mun mielestä voi ihan hyvin käyttää jauhelihan tapaan, eikä tarvitse tunkea kuoreen ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiitoksia tiedosta! Tästä olikin keskustelua jo tuossa aikaisemmin :) Italian Sausage on pizzan täytteenä tuttu minulle vain jenkeistä, Suomessa olen syönyt itsetehtyä makkaraa. Suomessa sitä ei taida saada ollenkaan kaupasta? Olisi kiva joskus ostaa, jos sitä saa. Siis jos ei jaksa itse tehdä :) Tässä jauhelihaversiossa mausteet ovat saman tyyliset ja sopii hyvin pizzaan, jos omasta lähikaupasta ei ole oikeaa italian sausagea saatavilla :)

      Poista
  9. http://www.cookthink.com/reference/2663/What_is_Italian_sausage

    Paras selitys 'Italian makkaralle' ehkä tuossa!

    VastaaPoista