keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Cake Pops



Uuden vuoden tupareissamme tarjoiltiin makealla puolella cake popseja. En ollut moisista kuullutkaan, kunnes törmäsin Hannelen kakkureihin (nimityksen selitys löytyy kyseisen linkin takaa). Koska kakkuri kuulostaa mielestäni joltain, mitä koiranpentumme saattaisi tehdä olohuoneen valkoiselle pörrömatolle, käytän kyseisistä tikkareista alkuperäistä cake pops -nimitystä ;)

Ohjehan menee näin: murskaa kaksi pötköä dominokeksejä (jotkut murskaa kaulimella ja jotkut toiset, jotka lyövät jatkuvasti vahingossa omille sormilleen, turvautuvat lihanuijaan...). Lisää sekaan jotain makua, esim kahvilikööriä, kuten minä. Joku pari cl riittänee (itse en mitannut, vaan lorautin suoraan pullosta). Lisää vielä pari ruokalusikallista mascarponejuustoa ja taikina on valmis!

Pyörittele taikinasta palloja, itse sain tehtyä kyseisestä määrästä jonkun 30 kappaletta. Laita jähmettymään jääkaappiin ja sulata sillä aikaa 200g suklaata (esim. tummaa). Kasta tikkua ensin suklaassa ja tökkää siihen sen jälkeen pallero. Uita palleroa suklaassa ja koristele. Tässä vaiheessa on hyvä olla jokin juttu, mihin tökätä cake popsit kuivumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti