torstai 29. joulukuuta 2011

Sweet Chili kana


Joulun possuähkyn jälkeen on ihan pakko saada kanaa. Eikä epäsuomalaiset mausteetkaan tee pahaa, kun on vetänyt useamman päivän putkeen lanttulaatikkoa (ei sinällään, että siinä mitään vikaa olisi, sitä vaan tulee syötyä liikaa).

Aloita valmistamalla marinadi: yhden sitruunan mehu, 2-3rkl soijakastiketta, 1dl makeaa chilikastiketta (thai), muutamia valkosipulinkynsiä isoina paloina. Sekoita kaikki rasiassa ja lisää kanafileet sekaan. Anna maustua jääkaapissa mielellään tunteja.

Ennen uunivuokaan laittamista ripottelin fileiden päälle mango&currya ja hieman suolaa ja kääntelin vielä marinadissa. Noukin marinadista uunivuokaan mukaan valkosipulit.

Valmista kastike: 1 sitruunan mehu, 3 rkl hunajaa, 1dl makeaa chilikastiketta ja 2dl ruokakermaa. Sekoita ja kaada kanojen päälle.

Paista 200 asteisessa uunissa noin 50min (loppuajasta kannattaa laittaa folio päälle).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti