lauantai 3. joulukuuta 2011

Siiderikastike



Yleensä ateria tulee tehtyä vähintäänkin suurimmaksi osaksi itse ja valmisteita käytettyä vain pienenä lisänä. Usein se valmis juttu on kastike. Tällä kertaa kaikki muu on valmisruokaa, paitsi kastike.

En oikein pidä valmisruuista, koska ne maistuvat pahalle. Ehkä söin niitä ihan liikaa opiskeluaikoina, mistä ei ole vielä tarpeeksi pitkä aika. Kaikkein pahiten valmisruuat tökkäsivät Espanjassa asuessani, sillä asunnossamme oli rajalliset ruuanlaittomahdollisuudet, joten ostimme usein kaupan eineksiä. Kerran voin tosi pahoin valmisruokailun jälkeen ja siitä eteenpäin ostinkin lähinnä take away -ruokaa (tai para llevar, kun Espanjassa ollaan...) kotikorttelimme shawarma-, kiinalais-, meksikolais- ja pizzapaikoista. Ne olivat puolestaan erittäin maistuvia (ja edullisia).

Joskus harvoin mietin myös ruuan terveellisyyttä. En välttele hiilareita, rasvaa, sokeria tai suolaa, en oikeastaan hirveästi lisäaineitakaan. Mutta epämääräistä tehdasruokaa välttelen niin pitkään kuin mahdollista. Toisaalta syön ihan hyvällä ruokahalulla esimerkiksi leikkeleitä, jotka ovat kuitenkin pitkälle prosessoituja eivätkä edes täyttä lihaa, kuten myös jugurttia, jossa ei välttämättä ole oikeista hedelmistä ja marjoista tietoakaan.

Valmisruuista eniten tulee käytettyä pakasteperunoita. Osa niistä on erittäin hyviä, lähes yhtä hyviä kuin itse pilkotut ja vuokaan ladotut kermaperunat. Tällä kertaa ostin myös lihan (kalkkunan) valmiiksi tehtynä. Aina ei vaan jaksa laittaa ruokaa, ainakaan, jos on leiponut koko päivän tulevia juhlia varten.

Annos koostuu pakastejuustoperunoista, valmiiksi savustetusta kalkkunasta, mustaherukkahyytelöstä sekä itse tehdystä siiderikastikkeesta.

Kastike: Sulata 2rkl voita kattilassa ja lisää 2rkl vehnäjauhoja. Sekoita joukkoon 2dl omenasiideriä ja 2dl lihalientä (tai 2dl vettä ja lihafondia). Keittele tovi ja mausta suolalla, valkoviinietikalla ja cayennepippurilla.

2 kommenttia:

  1. Kastikeohje, mahtavaa! Minä olen kertakaikkiaan onneton kastikkeiden tekijä, joten innolla aina luen muiden kastikkeista. Tää täytyy laittaa korvan taakse.

    Valmisruuista olen kanssasi samaa mieltä, myös niin, että joskus niillekin on paikkansa.

    Kiva blogi - sanon nyt, jos en ole ennen tullut kommentoineeksi :)

    VastaaPoista
  2. Tämä oli kyllä tosi helppo kastike! En minä mitään vaikeaa osaisikaan tehdä ;) Kaikkein parasta on, kun vetää niin lonkalta, ettei voi mennä pieleen, kun kukaan (mukaan lukien itse) ei tiedä miltä sen pitäisi maistua/näyttää :)

    Kiitoksia kommentista ja mukavaa että olet tykännyt. Ehkäpä joskus törmäillään, kun samassa kaupungissa kokkaillaan :)

    VastaaPoista