lauantai 17. joulukuuta 2011

Karamellisoidut päärynät



Jälkiruokien on hyvä olla helppoja, jotta jaksaisi panostaa itse pääruoan tekemiseen. Karamellisoidut hedelmät eivät ole ainakaan monivaiheisia valmistaa ja eniten aikaa menee kuorimiseen ja sokerin lämpiämiseen.

Kuori ja leikkaa päärynät haluamasi mallisiksi. Kuumenna pannulla kasa sokeria ja odota kunnes sokeri karamellisoituu. Lisää hieman voita ja lykkää päärynät pannulle. Anna kypsyä ja kääntele välillä.

Tarjoile jäätelön kanssa. Itse valitsin jäätelöiksi Lidlin bourbon-vanillaa ja suklaata.

Päärynästä ja jäätelöstä sai pienellä vaivalla ihan kivan, näyttävän jälkiruoka-annoksen. Oma kärsivällisyyteni ei riittäisikään esimerkiksi tällaisten miniatyyrijälkiruokien valmistamiseen, kuten Royal Caribbeanin kokilla:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti