lauantai 10. joulukuuta 2011

Ezme ja pitaleivät



Inspiroiduin kokeilemaan ezmeä viimeisimmän ravintolareissumme johdosta. Ezmen seuraksi tein pitaleipiä.

Ezmeen eli turkkilaiseen tomaattisalaattiin tulee tomaattimurskaa, tomaattia, paprikaa, chiliä ja sipulia. Kaikki ainekset pilkotaan ja sekoitetaan, ei sen kummempaa. Maustoin itse vielä suolalla, sokerilla, valkosipulijauheella, valkoviinietikalla ja oliiviöljyllä.



Pitaleivät leivotaan samaan tyyliin kuin pizzapohjat. Sekoitin lämpimään veteen kuivahiivaa, suolaa, sokeria ja oliiviöljyä. Lopuksi lisäsin olennaisen eli jauhot. Taikina kohotetaan ja siitä leivotaan pyöreitä ja littanoita leipiä, jotka paistetaan 250 asteisessa uunissa muutaman minuutin ajan. Leivät kohoavat uunissa pulleiksi, joten ne saa myös leikattua ja täytettyä helposti.

Tarjoa esimerkiksi näin: ruskista naudan filesuikaleita (tai fileestä itse leikattuja suikaleita, mikä on aina parempi) ja laita väliin myös kebab-kastiketta ja / tai muita kastikkeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti