maanantai 14. marraskuuta 2011

Kanapannupizza



Taas pizzaa, tällä kertaa pannuversiota. Pohjan ohje on jokseenkin pullataikinamaisempi kuin mihin yleensä olen pizzan tehnyt. Siinä maitoon (3dl) sekoitetaan 1/2 pussia kuivahiivaa, 1 tl suolaa, 1 rkl hunajaa, n. 7dl vehnäjauhoja ja 50g voita. Taikina kohotetaan ja painellaan voilla voideltuun vuokaan. Huom! Tästä määrästä taikinaa tulee noin kaksi uunivuoallista pizzaa (ehkä yksi pellillinen).

Tomaattikastikkeeseen laitan paseerattua tomaattia, tomaattipyrettäketsuppia, ruskeaa sokeria, suolaa, bbq-kastiketta, basilikaa, oreganoa, valkosipulijauhetta ja mustapippuria. Keitän kastikkeen kattilassa, jotta mausteet aukeavat (sanoo äiti).

Täytteenä oli tällä kertaa kanaa. Paistoin kanasuikaleita pannulla ja maustoin kanafondilla ja garlic&pepperillä. Lisäsin samalla purkin ranskankermaa. Annoin kanan hieman jäähtyä ja möyhensin sen veitsellä pieniksi paloiksi. Lisäksi täytteeksi tuli ananasmurskaa ja tuoretta basilikaa.

Itse kokoan pizzan niin, että tomaattikastikkeen päälle tulee juustoraastetta, minkä jälkeen tulee täyte ja sen päälle tuoretta mozzarellaa. Pizza paistetaan korkeassa lämpötilassa (250 astetta).

2 kommenttia: