keskiviikko 30. marraskuuta 2011

Jumalainen suklaakakku



Suklaakakkuja on moneen makuun ja oma makuni suosii hieman mutaisempia kakkuja. Tosin tämä ei ole mikään mutakakku, mutta jauhoja käytetään melko vähän ja kakku jää kivan kosteaksi.

Suklaakakku: Vatkaa 5kpl kananmunan keltuaisia ja noin 1dl sokeria. Vatkaa toisessa kulhossa 5kpl valkuaisia ja 0,5dl sokeria. Lisää keltuaisvaahtoon 250g sulatettua tummaa suklaata ja 120g sulatettua ja jäähdytettyä voita (nämä kannattaa yhdistää ensin keskenään).

Lisää seokseen vielä noin 1dl jauhoja siivilän läpi. Sekoita valkuaisvaahto varovasti mukaan seokseen. Paista kakkua uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia.

Kuorrute: Kuorrutukseen tulee 150g tummaa suklaata, 1dl kermaa ja 1rkl voita. Kuumenna kaikki kattilassa tasaiseksi massaksi. Kaada kakun päälle. Koristele vielä myöhemmin sulatetulla valkosuklaalla.


Kakku on hyvää jo sellaisenaan, mutta ripauksen luksusta tuo vadelmakastike ja vaniljainen kermavaahto.

2 kommenttia:

  1. NAMI! hieman on kyl herkullisen näköstä!

    VastaaPoista
  2. Sitä pitää sitten joskus tehdä yhdessä :)

    VastaaPoista