sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Daim-kakku



Pohja: vatkaa 3 kananmunaa ja 2,5dl sokeria vaahdoksi. Sekoita keskenään 2dl vehnäjauhoja, 1tl leivinjauhetta ja 1rkl kaakaojauhetta. Siivilöi vaahdon sekaan. Sekoita joukkoon vielä 50g sulatettua voita ja 3rkl vahvaa kahvia

Vuoraa kakkuvuoka leivinpaperilla (vähintään pohja, laita pohjan ja leivinpaperin väliin hieman voita/öljyä). Paista pohja uunin alatasolla, 200 asteessa noin 30 minuuttia. Tarkista tikulla, että kakku on kypsä.

Paistamisen jälkeen kumoa kakku ja leikkaa kahteen osaan.

Täyte: vatkaa 3,5dl kylmään veteen 5rkl vaniljakastikejauhetta ja kaada kattilaan. Lämmitä seosta ja kun se alkaa paksuuntua, lisää 130g paloiteltua valkosuklaata. Vähennä lämpöä ja ota pois liedeltä heti kun suklaa on sulanut. Jäähdytä.

Levitä pohjan päälle puolet täytteestä ja nosta toinen puolikas päälle. Levitä vielä kakun ympärille loput täytteestä ja laita pakastimeen jähmettymään hetkeksi.

Kuorrute: Laita 3/4dl kermaa ja 200g Daim-suklaalevy kattilaan ja anna suklaan sulaa. Kaada kuorrute kakun päälle ja koristele Daim-rakeilla.

8 kommenttia:

  1. oi että! pakko kyllä testata joskus tätä :p

    VastaaPoista
  2. Pitää tehdä joskus, kun tuut kylään :) Tai mikä parempaa, tee sää tätä joskus mulle!

    VastaaPoista
  3. Minkä kokoista vuokaa olet käyttänyt?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apua, nyt en tiedä ihan varmaksi, kun vuoka ei ole tässä mitattavissa. Mutta sellainen normaali keskikokoinen vuoka. Omani oli vielä joku ikivanha peruskakkuvuoka :)

      Poista
  4. Kiitos vastauksesta, taidan kokeilla siis kakun tekemistä tuohon 24 cm vuokaan =)

    VastaaPoista
  5. Ensinnäkin kiitos herkullisesta ohjeesta! Teimme tätä viikonloppuna ja maku oli mitä parhain.
    Koostumus sen sijaan meni vähän pieleen. Täytteestä tuli melko juoksevaa joten sitä oli vähän hankala kakun väliin ja päälle pistää... Siitä syystä myös kuorrute ei pysynyt kakun päällä (varsinkin kun onnistuin leikkaamaan kakusta vinon!) ja sitä sai kaapia tarjoilualustalta :)
    Olisko jotain vinkkiä tuohon täytteeseen? Minkälaista vaniljakastikejauhetta olet käyttänyt jne?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi harmi, että kakku ei ollut onnistunut toivotulla tavalla. Onneksi on sentään ollut hyvää :) mun vaniljakastikejauhe on jotain etnisestä kaupasta ostettua, mietinkin onko se kovin erilaista muihin verrattuna. Mulla vaniljakastike/kiisseli pysyi hyvin kakun päällä, mutta suklaa oli vähän valuvaa (olin katsonut kuorrutteen suhteet toisesta ohjeesta). Suklaakuorrute korjaantuu varmasti kun käyttää vähemmän kermaa seassa ja jäähdyttää suklaata, niin se on paksumpaa. Aion itsekin kokeilla sitä seuraavalla kerralla :)

      Poista
    2. Kiitos vastauksesta!
      Tosiaankin ongelma varmaankin oli erilaisessa vaniljakastikejauheessa! Pohdin jatkoa ajatellen sellaista vaihtoehtoa että tekisin tuon täytteen vaniljakreemistä ja sekottaisin siihen sulatetun valkosuklaan! Muuttaahan se vähän makua ja koostumusta mutta tarvittaessa sitten voisi kostuttaa vielä vaikka vaniljamaidolla jos meinaa jäädä liian kuivaksi. Kun ainakin omasta mielestäni tässä kakussa oli just loistavaa kun se oli mehukkaan kostea (johtui varmaan eniten tuosta melko juoksevasta täytteestä!)

      Poista